40 dagen project week 6

Vandaag is het palmzondag. In de ochtend deden de kinderen mee aan de palmpasen optocht in de kerk. ook de thematafel liet dit thema zien voor vandaag. De woestijn was leeg, de weg veranderd, het poppetje stond weer aan het begin en dit keer zagen we een buxustakje, teken van eeuwig voortdurend leven, buxus is familie van de palmboom en blijft het hele jaar door groen. vandaar dat dat in ons land word gebruikt als symbool voor eeuwig durend leven en als verwijzing naar de intocht in jeruzalem van Jezus waar de mensen wuifden met palmtakken.
natuurlijk was ook de kaars weer aanwezig in de veranderde woestijn, als symbool van God en Jezus die bij ons zijn tijdens deze vieringen.

we vertelden opnieuw het verhaal van palmpasen en de intocht in jeruzalem en aan het einde luisterden we op een cd, weet je dat de lente komt naar het liedje hosanna, gezongen door Elly en Rickert.
Daarna doofden we de kaars en was het alweer bedtijd.

This sunday is called palmsunday, the children went already in procession through the church in the morning, to celebrate the welcome of Jesus in Jerusalem.
the way in the dessert is changed, the doll is again at the start of the road, and ofcourse we lit the candle as always to remember that God and Jesus are in our midst by this celebrations.
This time we saw buxus laying on the road, buxus is the symbol of everlasting live, it stays always green the whole year, and it is family of the palmtree, this is the one they used in the bible to welcome Jesus in Jerusalem.

We listened to the story of the entering of Jesus in Jerusalem as we did in church.
At the end we listened to the cd, do you know that spring is comming, to the song Hosanna from Ally and Rickert.
After the song we blow out the candle and went to bed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

poppenkleertjes

De tijd vliegt....

decembermaand, knutselmaand