kerst 2013

Omdat sinterklaas nog wol van de poncho's over had, leek het me leuk om voor de kerst er voor de dames een rokje bij te haken in het zelfde kleurenpatroon als de poncho. Dit was een werkje wat gelukkig het daglicht wel kon velen en waardoor het een stuk sneller klaar was gelukkig.

Dat was ook wel nodig, want het was ook alweer tijd voor de kerstkaarten en het is mijn eer te na om deze niet zelf te maken. Op internet vond ik een patroontje van een leuke te borduren kerstboom en die heb ik gemaakt. Voor de mensen die twee jaar geleden niet op onze lijst stonden maakte ik een theezakjes kaart en voor de juffen en meesters en mensen die het voor mijn gevoel nodig hadden voegde ik een gehaakt kerstengeltje toe, net als ik twee jaar geleden had gedaan. Met veel lovende woorden als resultaat trouwens....

Daarna was het vooral twee weken voor bakken en koken voor onze allergische kinderen met al hun kerstvieringen en etentjes. Tenorfluit spelen tijdens de kerstvieringen op de peuterspeelzaal, mee helpen met de kersmusical in onze gemeente als lid van het rekwisietenteam en dan nog thuis een kerstdiner in elkaar flansen...en een kerstbrunch.

Het gevolg was dat ik van alle spanningen buikpijn had en zelf niets heb mee gegeten met de feestdagen....goed voor de lijn dat wel maar verder ook niet. Gelukkig gaat het op het moment van schrijven alweer de goede kant op!


ps1 het rokjespatroon is voor een gedeelte gebasseerd op de rokjes van www.gettycreakunst.webklik.nl
ps 2 het bloemetje op de rokjes is naar patroon van GrietjeKarwietjeBecause of the fact that sinterklaas had some yarn leftovers from the poncho's I decided that it would be nice to make also skirts in the same collorpatterns as the poncho's. This was not a secret mission anymore, so I could crochet during daytime and that was much faster to do.

That was also nescessary because of all the christmascards witch has to be sended away. I always make them myself. On the internet I found a nice pattern of a christmas tree to embroider.
For the people who were last year not on the list I made a card with teabags. For the teatchers I made also a crochet angel, as well for persons who could use some angelpower. Two years ago I did the same and also now I received a lot of warm compliments for doing this.

After this there where two weeks of cooking and baking for our allergic children for all there christmasmeals everywhere. I played tenorflute during the celebrations on the creche, helped out for the christmasmusical in our church and made at home christmasdiner and brunch....

The final result was that I had a lot of stomachpain because of the stress and I didn't eat anything during the holiday, good for the weight but that's all....At the moment of writing I am doing much better already again....


ps1: the skirt pattern is for a small part based on the pattern of Getty.nl
ps2: the flower is based on the pattern of GrietjeKarwietje
rokje van onze 7 jaar oude dochter
skirt of our 7 years old daughter

rokje van onze 3 jarige dochter
skirt of our 3 years old daughter


Rokje van onze 6 jarige dochter
skirt of our 6 years old daughter

alle rokjes samen
all skirts together

de kerstkaarten en engeltjes
the christmascards and angels

close up van het engeltje
close up of the angel

een geslaagde kerstpudding met kerst
tasty dessert with christmas

Reacties

  1. Hallo Geri, hebben de meiden goed geshowd in hun leuke rokjes?
    via Getty.nl komen mensen niet op mijn site, zou je het willen veranderen in www.gettycreakunst.webklik.nl?
    Groet Getty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het attenderen, ik heb het inmiddels aangepast. Meiden hebben het geshowd aan volle kerkgemeente. Leuke reacties gehad, vooral in combi met poncho.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

poppenkleertjes

40 dagen project stille zaterdag

De tijd vliegt....