dinsdag 1 mei 2012

speciaal mei gebak

ook ik heb met mijn gezin koninginnedag gevierd gisteren. Helaas gaan vanwege onze allergie de oranjegebakjes altijd onze neus voorbij. Gelukkig had ik zondagavond inspiratie en maakte deze vlaggenkoekjes. De kinderen vonden het een verrassende traktatie!
Because of our foodintolerance I made special cookies voor Queensday. The kids where very surprised!

Het recept is van zandkoekjes, 200 gr. bloem, 100 gr. witte basterdsuiker en 150 gr. (room)boter.
kneden, verdelen in drie delen, 1 deel kleuren met rode kleurstof, verkrijgbaar in de betere kookwinkels, en 1 deel kleuren met blauwe kleurstof.
Maak een slang, druk plat en stapel zo drie kleuren slangen op elkaar in de juiste volgorde.
Snijd er plakjes van, druk een beetje plat en bak in 20 min. bruin op 180 graden in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen